Zelf pindakaas maken

Je kunt ook je eigen pindakaas maken, dan weet je precies wat erin zit. Fluitje van een cent als je een keukenmachine of een staafmixer hebt.

Nodig voor 2 flinke potten

• 2 delen gezouten pinda’s (2 zakken à 235 gram)
• 1 deel ongezouten pinda’s (1 zak à 235 gram)
• 50-70 ml zonnebloemolie

Bereiden

  • Doe een deel van de pinda’s met een scheutje olie in een keukenmachine of in een kom met staafmixer
  • Begin met mixen. Voeg geleidelijk aan wat meer pinda’s toe en scheutje voor scheutje wat olie om de massa smeuïger te maken.
  • Schep de pindakaas regelmatig om en stop als je de consistentie goed vindt.
  • Schep of schenk (door de maalwarmte is-ie vloeibaar) de pindakaas in potten en bewaar ze in de ijskast.
Dit is een bijlage van:

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Registreer je nu gratis en lees meteen meer!

Registreer gratis