Antoinette kookt met koolzaadolie

Soms kom je een product tegen waar je zo blij van wordt dat het meteen een vaste plek in je keuken krijgt. Antoinette ontdekte een koolzaadolie waar ze nooit meer zonder wil.

Ik ben dol op de smaak van roomboter, ik kan er niets aan doen. Ik smeer het liefst lekker dik op ontbijtkoek, krentenbrood of een stukje toast. En champignons worden als ze in roomboter gebakken zijn toch echt lekkerder dan in olijfolie. Maar er is nu een plantaardig alternatief: met een geweldige, volle roombotersmaak, maar zonder veel verzadigde vetzuren.

Ik maak niet snel reclame, maar de smaak is echt een sensatie. Het is koolzaadolie en het heet Brassica. Het product is er nog niet zo lang, en ik wil het niet meer missen! De olie kan gebruikt worden om stukjes stokbrood in te dippen (net als bij olijfolie, met of zonder zout), maar is ook heerlijk over groentegerechten, in het voorjaar bij de asperges, in salades en zelfs om in te bakken. Ik raak maar niet uitgeëxperimenteerd met deze wonderbaarlijke olie van Nederlands fabrikaat, een van de gerechten die ik ermee maak is een oriëntaalse doperwtenschotel waarvan ik het recept bij deze graag prijsgeef. Let er wel op dat je de culinaire versie koopt en kijk ook even op hun website voor meer lekkere recepten.

Ingrediënten voor 2 personen

  • blikje doperwten (400 gram)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 ui in plakken
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 eetlepel gember (fijngehakt)
  • 1 groene paprika (zaden verwijderd, in stukjes)
  • 12 tomaten in stukjes
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 zakje anijssuiker
  • 1 eetlepel munt (gehakt & vers)
  • 2 eetlepels peterselie (gehakt & vers)
  • 2 eetlepels Brassica koolzaadolie
  • 200 gram cashewnoten, zout en peper naar smaak

Bereiden

  • Verhit de olijfolie, en voeg het komijnzaad, de sjalot, de ui en de knoflook toe tot ze licht gekleurd zijn.
  • Voeg de gember en de paprika toe en bak 1 minuut.
  • Doe de tomaten, koriander, kerriepoeder, de suiker en de helft van de verse kruiden erbij.
  • Bak 15 minuten, deels afgedekt, en roer af en toe. Pureer dan het mengsel in de blender, zet terug op het vuur en voeg de doperwtjes toe en kook 5 minuutjes op een laag vuur.
  • Haal de pan van het vuur, laat 10 minuten afkoelen, roer de Brassica erdoor.
  • Doe de cashewnoten en de kruiden erdoor en breng op smaak met zout en peper. Direct opdienen. Lekker met basmatirijst.

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Registreer je nu gratis en lees meteen meer!

Registreer gratis