Antoinette maakt linzenpotje met limoen

Het heeft even geduurd voordat ik limoenblad ontdekte, en dat komt omdat het meestal niet bij de verse kruiden in de supermarkt ligt. Je koopt het bij de toko, uit de vriezer. Voordeel daarvan is dat je het zelf lang in je eigen vriezer kunt bewaren, je haalt steeds een paar blaadjes uit het zakje. En de smaak is ongeëvenaard, kruidig en toch fris. In deze linzenpot komt het helemaal tot zijn recht. Heerlijk met jasmijnrijst, maar je kunt het ook in een wrap doen.

Antoinette maakt

Ingrediënten

  • 3 uien, grof gehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst of gehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 pakje (200 ml) kokosmelk
  • 7,5 dl groentebouillon
  • 500 g linzen
  • 8-10 limoenblaadjes
  • 2 stengels citroengras, in stukjes van 2,5 cm, licht gekneusd
  • 2 el sojasaus
  • beetje rasp van 1 citroen
  • olie
  • zout en peper naar smaak

Bereiden

  • Verwarm de olie in de pan en bak de uien en de knoflook tot ze glazig zijn.
  • Voeg de peper toe en bak even mee.
  • Doe dan de (rauwe) linzen en de groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
  • Zodra het kookt mogen de limoenblaadjes en de stukjes citroengras erbij.
  • Laat ongeveer 20 minuten pruttelen op een zacht vuur, roer af en toe even.
  • Daarna roer je de kokosmelk, de sojasaus en de citroenrasp erdoor.
  • Nog even een paar minuten laten pruttelen, en klaar.

Tip

  • 1

    Heb je nog wat ongebruikte groente in de koelkast liggen? Een courgette, of wat boontjes of bleekselderij? Het kan er allemaal bij.

  • 2

    Hou je van pittig? Hak de zaadjes van de rode peper mee en gebruik ze. Of voeg een extra pepertje toe.

Lees meer over: Antoinettes recepten en Goed eten

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu