Antoinette maakt een simpele pasta

Waarom is een bordje pasta in Italië altijd lekkerder dan thuis in Nederland? Vaak verpesten wij pasta met veel te veel ingrediënten. Een paar smaken goed combineren: dat is het geheim van de Italiaanse kok.

Deze pasta is een topper, in no time klaar, je maakt er maar één pannetje bij vies en zet een buitengewoon ­lekker gerecht op tafel. Ik gebruik normaal gesproken zelf het liefst verse lintpasta (in elke supermarkt te krijgen), maar je kunt ook ‘normale’ pasta gebruiken: daar trekt de saus heel goed in. Gebruik je toch liever verse pasta? Geen probleem, maar pas dan wel de hoeveelheid bouillon aan: de helft is dan al genoeg. En koop een stukje Parmezaanse kaas dat je zelf raspt, vergeet de kant-en-klare zakjes en busjes want die zijn echt veel minder lekker.

Ingrediënten voor 2 personen

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan