Gnocchi met ansjovis en salie
Zo simpel, maar zo lekker is deze gnocchi met ansjovis en salie!
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 blikje ansjovisfilet in olijfolie (Met MSC-keurmerk en/of herkomst Atlantische Oceaan)
- 50 ml melk
- 250 g boter
- 1 bosje salie
- 500 g gnocchi
- 10 g platte peterselie
- Verse witte peper (naar smaak)
Bereiden
- Zet een pan gezouten water aan de kook.
- Week de ansjovis ongeveer 10 minuten in lauwe melk.
- Pluk de salieblaadjes en snijd de peterselie fijn.
- Dep de ansjovis droog.
- Zet een steelpan op middelhoog vuur en smelt de boter volledig.
- Bak de salieblaadjes een paar minuten in de boter tot ze knapperig worden, haal de pan van het vuur en schep de blaadjes uit de pan en op het keukenpapier.
- Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de gnocchi af en doe ze in de pan met boter.
- Voeg de ansjovis, de peterselie en de peper toe.
- Verdeel de gnocchi over vier borden, schenk wat boter over de gnocchi en bestrooi met de salieblaadjes.
- Heerlijk met een frisse groene salade!
Bron: Bart van Olphen (oprichter Fish Tales)
Lees meer over: Antoinettes recepten