Gnocchi met ansjovis en salie

Zo simpel, maar zo lekker is deze gnocchi met ansjovis en salie!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 blikje ansjovisfilet in olijfolie (Met MSC-keurmerk en/of herkomst Atlantische Oceaan)
  • 50 ml melk
  • 250 g boter
  • 1 bosje salie
  • 500 g gnocchi
  • 10 g platte peterselie
  • Verse witte peper (naar smaak)

Bereiden

  • Zet een pan gezouten water aan de kook.
  • Week de ansjovis ongeveer 10 minuten in lauwe melk.
  • Pluk de salieblaadjes en snijd de peterselie fijn.
  • Dep de ansjovis droog.
  • Zet een steelpan op middelhoog vuur en smelt de boter volledig.
  • Bak de salieblaadjes een paar minuten in de boter tot ze knapperig worden, haal de pan van het vuur en schep de blaadjes uit de pan en op het keukenpapier.
  • Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Giet de gnocchi af en doe ze in de pan met boter.
  • Voeg de ansjovis, de peterselie en de peper toe.
  • Verdeel de gnocchi over vier borden, schenk wat boter over de gnocchi en bestrooi met de salieblaadjes.
  • Heerlijk met een frisse groene salade!

Bron: Bart van Olphen (oprichter Fish Tales)

Dit is een bijlage van:
Lees meer over: Antoinettes recepten

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om gezond te blijven van lijf & geest! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu