Getest: rookworst met en zonder vlees

Niks Hollandser dan rookworst! Er komen steeds meer vegetarische en vleesvarianten op de markt. Hoe lekker en duurzaam zijn ze? Ons panel testte vier vegetarische en vier vlees-rookworsten. Tipje van de sluier: de vegetarische rookworsten waren veel lekkerder dan de proevers hadden verwacht.

Het panel

Karin van As, lekkerbek. Ronald van Eijk, ervaren proever, regelt de logistiek. Henriëtte Moorrees, zelfstandig ondernemer. Loethe Olthuis, culinair onderzoeksjournalist. Patrick Verkuil, ICT’er. Karel van Vlerken, vegetariër, levensgenieter. Adrie van der Werf, voorheen scheepskok. Wiebke Wilting, fotograaf.

De opzet

We proeven blind vier vegetarische en vier vlees-rookworsten. Hoe verhouden die zich? Zijn ze echt lekker, lijken de vegetarische worsten op ‘echte’ rookworst of hoeft dat niet? En wat zijn de verschillen tussen de vlees-rookworsten onderling? We hebben de vegetarische en vleesworsten na elkaar geproefd, om de vergelijking eerlijker te houden. Karel proefde als vegetariër alleen de vegetarische varianten.

Wat is rookworst?

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan