Voedingscoach Juan Ortega over het nut van eiwitsupplementen

Personal trainer en voedingscoach Juan Ortega volgt nauwlettend het onderzoek naar voeding en supplementen in relatie tot sport. Supplementen beschouwt hij hooguit als een aanvulling.

Personal trainer en voedingscoach Juan Ortega volgt nauwlettend het onderzoek naar voeding en supplementen in relatie tot sport. Voor zijn cliënten én voor zichzelf. Supplementen beschouwt hij hooguit als een aanvulling. ‘Een gezonde leefstijl is de basis, ook voor sporters’, zegt hij. ‘Dus gezond en gevarieerd eten, niet roken en weinig alcohol drinken, voldoende nachtrust en genoeg beweging, niet te veel stress. Alleen wanneer het niet lukt om van bepaalde voedingsstoffen voldoende binnen te krijgen, kunnen supplementen van waarde zijn. Er zijn sporters die honderden euro’s per maand besteden aan supplementen. Dat is absoluut niet nodig.’

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan