Getest: vegasnacks

Van steeds meer snacks zijn er vegetarische of zelfs puur plantaardige varianten. Denk aan bitterballen, frikandellen, kipnuggets en vlammetjes. Hoe lekker zijn ze? En mis je het vlees? Ons proefpanel ging aan de slag. ‘Het is een soort minibamischijf, maar veel lekkerder. Ik zou dit zo kopen.’

Het panel

Ronald van Eijk, ervaren proever, regelt de logistiek. Ruud Engelbrecht, taxichauffeur. Mieke Jansen, medisch secretaresse. Loethe Olthuis, culinair onderzoeksjournalist. Lise van Straten, student, vegetariër, snackmonster. Ingrid Wijnbergen, zorgmedewerker. André Wijnbergen, administrateur.

De opzet

Alle snacks zijn bereid in de airfryer. We hebben acht verschillende snackverpakkingen en -merken uit de supermarkt geproefd, waarbij merken zoals Mora en Duca een assortiment van verschillende snacks in één verpakking aanbieden. Soms zijn deze snacks ook afzonderlijk te koop. Als ‘sausjes’ stonden er mayonaise en zoete chilisaus op tafel, maar alle snacks zijn eerst puur geproefd. Sommige snacks waren helemaal plantaardig, andere bevatten bijvoorbeeld kaas of ei. Dat stond er niet altijd even duidelijk op, zeker niet bij de combinatiesnacks. De snacks zijn gekocht bij Albert Heijn, Jumbo en Spar.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan