Getest: scheerapparaten

Met een goed scheerapparaat kan een man jaren voort. Dus wegen de kosten op tegen die van natscheren (denk scheerschuim, houders, mesjes), en het resultaat is minstens zo glad. RADAR+ test vijf scheerapparaten.  

De merken Philips, Braun en Panasonic verkopen al jaren scheerapparaten en optimaliseren voortdurend de techniek ervan. Het verbaasde ons dan ook niet dat de vijf geteste apparaten goed presteren en van hoge kwaliteit zijn. Belangrijker is om te bepalen welke scheertechniek je het prettigst vindt. Bij draaiende mesjes wordt vaak aangegeven dat je baardgroei wat zwaarder mag zijn en alle kanten op mag groeien. Ze zijn ook geschikt wanneer je je niet dagelijks hoeft te scheren. Foliescheerapparaten zijn voor dagelijks gebruik, voor als je een gevoelige huid hebt, en een lichte en rechte baardgroei. In theorie! We hebben namelijk alle apparaten meerdere weken op allerlei manieren (nat, droog, onregelmatig, door elkaar) gebruikt en ervaarden het tegenovergestelde. Zo zie je maar, een scheerapparaat moet bij je passen en helaas kun je ze niet even uitproberen en weer terugbrengen. Gelukkig hoeft dat ook niet en kun je met de resultaten op deze pagina’s vrij makkelijk een keus maken. Alle apparaten zijn overigens zowel droog als met schuim én onder de douche te gebruiken. Dit vermelden we er dan ook niet per apparaat bij.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan