Antoinette maakt romige broccolisoep
Steeds meer mensen willen minder dierlijke producten eten, en daar hebben ze gelijk in. Plantaardig eten is gezond en minder belastend voor de planeet. Probeer deze supermakkelijke en ook heel erg lekkere broccolisoep eens. Als lunch, voorgerecht of comfortfood op een koude dag. Je zult verrast zijn door de romige smaak.
Ingrediënten voor 6 personen
• 2 uien, fijngehakt
• 2 stronken broccoli
• 3 stengels bleekselderij
• 1,5 cm gember
• 1 kop ongebrande cashewnoten (150 gram)
• 1,5 liter groentebouillon
• takje verse peterselie
• olie
Bereiden
- Fruit de fijngehakte ui tot hij glazig is in een laagje olie in een soeppan.
- Snijd ondertussen de broccoli en de bleekselderij, en hak de gember fijn.
- Doe een halve liter bouillon in de pan en voeg de gesneden groente en de gember toe.
- Laat het geheel 5 minuten stomen met de deksel op de pan voordat je de cashewnoten toevoegt.
- Laat het daarna op een zacht vuurtje nog 15 minuten pruttelen tot de broccoli gaar is.
- Voeg de resterende bouillon toe en pureer alles met een staafmixer tot een gladde massa.
- Garneer met de peterselie.
Tip
-
1
Nóg meer romigheid? Doe er een scheutje kokosmelk bij.
-
2
Houd je van pittig? Voeg naar smaak wat chilli flakes toe. Wees voorzichtig, het kan ook al snel te pedis worden.
Lees meer over: Antoinettes recepten