Antoinette maakt Hummus

Als dip bij de borrel, op je boterham of bij een salade met Turks brood. Antoinette rekent hummus tot haar favoriete basisproducten. Wel zelfgemaakt, natuurlijk.

Hummus

‘Maar wat doe je dan op brood?’ Een paar jaar geleden werd die vraag me heel vaak gesteld. Vegetarische maaltijden werden steeds meer geaccepteerd, maar veel mensen konden zich niet voorstellen wat je dan toch op je brood doet. Nou, gewoon kaas natuurlijk, en tomaat en pindakaas en allerhande vleesvervangers als je die lekker vindt. En één van de beste basisproducten: zelfgemaakte hummus.
De beste recepten zijn simpel. Wat dacht je van een geroosterde bruine boterham, dik hummus erop en dan dunne schijfjes tomaat? Klein beetje zeezout erover en smullen maar. Ook lekker: de hummus als dip met stukjes komkommer, paprika of bleekselderij. Veel eiwitten en weinig koolhydraten. Nog een idee: een lekkere kwak hummus en Turks brood bij een salade.
Een paar minuten werk en je hebt een voorraadje dat weinig kost. De beste hummus-tip is om de hummus smeuïg te maken met het vocht uit het blik van de kikkererwten. In andere recepten wordt daarvoor vaak extra olie geadviseerd en dat maakt het veel te zwaar.

Ingrediënten

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan