Antoinette maakt Courgettesoep

Een warm soepje met een frisse twist voor een vroege avond in de nazomer, om op te eten voor de zon ondergaat en het achtuurjournaal begint.

Dit is het moment van het jaar om op de markt, in je buurtsuper of in je eigen moestuin flink wat courgettes te scoren. Het is zo’n groente die de laatste jaren steeds meer heeft laten zien wat je er allemaal mee kunt. Heb je weleens ­courgette-spaghetti oftewel courgetti gemaakt? Die maak je door met een ­mandoline of een spiraalsnijder heel dunne sliertjes courgette te maken. Kun je ­lekker rauw eten of warm maken door ze even in heet water te leggen. Of je snippert een uitje, hakt wat knoflook fijn, fruit dat in wat olijfolie en voeg dan de courgetti toe en verhit even kort. Maar dat is een ander verhaal. Want nu maak ik courgettesoep. Persoonlijk vind ik dit recept echt het best.

Ingrediënten voor 4 personen

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan