Antoinette maakt Courgettesoep

Een warm soepje met een frisse twist voor een vroege avond in de nazomer, om op te eten voor de zon ondergaat en het achtuurjournaal begint.

Dit is het moment van het jaar om op de markt, in je buurtsuper of in je eigen moestuin flink wat courgettes te scoren. Het is zo’n groente die de laatste jaren steeds meer heeft laten zien wat je er allemaal mee kunt. Heb je weleens ­courgette-spaghetti oftewel courgetti gemaakt? Die maak je door met een ­mandoline of een spiraalsnijder heel dunne sliertjes courgette te maken. Kun je ­lekker rauw eten of warm maken door ze even in heet water te leggen. Of je snippert een uitje, hakt wat knoflook fijn, fruit dat in wat olijfolie en voeg dan de courgetti toe en verhit even kort. Maar dat is een ander verhaal. Want nu maak ik courgettesoep. Persoonlijk vind ik dit recept echt het best.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 uien
  • 2 courgettes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 liter groentebouillon
  • 2 flinke el crème fraîche
  • wat fijngesneden muntblaadjes

Bereiden

  • Hak de uien en de knoflook en fruit ze in wat olie tot ze glazig zijn.
  • Was de courgette en snijd in blokjes.
  • Bak ze even mee op een hoog vuur.
  • Doe dan de groentebouillon erbij, draai het vuur zacht en laat tenminste 10 minuten pruttelen.
  • Haal de pan van het vuur en zet de staafmixer erin tot je een glad papje hebt.
  • Voeg nu een paar flinke lepels crème fraîche toe en de fijngesneden munt.
  • Klaar.

Aan de lijn? Vervang de crème fraîche door magere kwark

  • Tip

    Vervang de munt ook eens door andere kruiden, bijvoorbeeld koriander. Houd je van pittig? Doe er een beetje chili­­peper bij.

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Registreer je nu gratis en lees meteen meer!

Registreer gratis