Antoinette maak Traybake met frisse dressing
Wil je lekker licht eten zonder veel moeite te hoeven doen, en toch smullen? Traybake is het antwoord.

Een ovenplaat vol met groente gooien, roosteren, en vervolgens een goeie dip erbij en wat brood. Geschikt als lunch of als avondeten. Zo komen we wel aan onze vitamines en vezels. Heel fijn ook om restjes uit je ijskast op te maken. Voel je vrij om te experimenteren met verschillende soorten groenten, kruiden en sauzen. Heb je de smaak eenmaal te pakken, dan kun je niet meer stoppen en tover je de ene traybake na de andere tevoorschijn. Bij dit recept heb ik gekozen voor een frisse dressing.
Ingrediënten
- 70 g zoete aardappelen
- 1 rode, 1 gele, 1 oranje paprika
- 1 stronk broccoli
- 2 rode uien
- 6 tenen knoflook
- olijfolie
- grof zeezout
- peper
- za’atar (Libanees kruidenmengsel, te koop bij de supermarkt. Je kunt ook Italiaanse kruiden nemen)
Ingrediënten voor de dressing
- 250 ml yoghurt (mag mager zijn, of plantaardig)
- sap en rasp van 1 citroen
- scheutje olijfolie
- 4 takjes munt
- 4 takjes dille
- zout en peper naar smaak
Tips
-
1
Weinig tijd? Gebruik een zak voorgesneden groente uit de supermarkt.
-
2
Heb je een airfryer? Daar kun je de groente ook uitstekend in roosteren!
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de paprika in grove stukken, verwijder de zaadlijsten.
- Verdeel de broccoli in roosjes.
- Snijd de zoete aardappel in stukken van 2 à 3 cm.
- Hak de uien grof. Pel de knoflook en snijd in de lengte in tweeën.
- Doe alle groente in een grote kom en bestrooi met wat zout, peper en za’atar, en schenk er een sliert olijfolie over.
- Hussel door elkaar en stort op een bakplaat die je in het midden van de oven schuift.
- Schep na 15 minuten de groente even om, na 30 minuten is het klaar.
- Maak dan de dressing door de blaadjes van de munt en de dille fijn te hakken en door de yoghurt te roeren.
- Voeg de olijfolie en citroenzest toe, en naar smaak het citroensap en zout en peper.
- Schep de groente op een bord, en druppel er de dressing over (of serveer de dressing er apart bij, net wat je wil).
- Heerlijk met een voorverwarmd pitabroodje.