Uit het kookboek Green: Toast met tuinbonen-erwtenpuree

Het kookboek Green is is één warm pleidooi voor seizoensgroenten opgesplitst in twee delen: snel en makkelijk voor doordeweeks en wat uitgebreider in het weekend. Met een aantal basisgerechten om in te vriezen inclusief twee of drie vervolgrecepten heb je snel een heerlijke maaltijd op tafel.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 g diepvriestuinbonen
  • 100 g diepvriesdoperwten
  • 1 el olijfolie van goede kwaliteit
  • sap van ½ citroen
  • zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper
  • geroosterd brood

  • Tip

    Ook lekker met plakjes radijs of halve kerstomaatjes. En sprenkel er vooral nog een extra sliertje van je allerlekkerste olijfolie over. Doet het trouwens ook goed als borrelhapje op toastjes of door de pasta.

Voor de garnering (naar keuze):

  • geroosterde zaden en/of pitten
  • verse rode Spaanse peper, in ringetjes
  • pul biber (milde Turkse chilivlokken)
  • verse muntblaadjes
  • verse korianderblaadjes
  • gepocheerde of gebakken eieren
  • verkruimelde feta

Bereiden

  • Laat de tuinbonen en doperwten ontdooien.
  • Verwijder de lichtgroene, taaie buitenste velletjes van de tuinbonen, zodat je de felgroene bonen overhoudt.
  • Gooi de velletjes weg.
  • Pureer de doperwten en bonen in een vijzel of in de keukenmachine tot een grof mengsel (het mag zeker niet te glad zijn).
  • Roer de olijfolie en het citroensap erdoor en voeg royaal peper en zout toe.
  • Verdeel de bonenpasta over sneetjes geroosterd brood en garneer met wat je maar wilt.

Lees meer over: Antoinettes recepten en Goed eten

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu