Antoinette kookt: witlof op zijn Mexicaans

Eten we alweer witlof? Dat is een vraag die meestal met bedrukte kindergezichtjes erbij wordt uitgesproken. Maar niet in huize Hertsenberg. Antoinette maakt witlof lekker.

Wat is het geheim van een heel goed recept? Dat hangt er natuurlijk vanaf wat je er mee wilt: wil je de smaakpapillen van je partner verrassen, zijn of haar hart bereiken, indruk maken op je vrienden, je kinderen een gezonde maaltijd voorzetten of gewoon een snelle hap voor jezelf? Voor mij is het eigenlijk simpel: meestal wil ik een gezonde, voedzame en hartige maaltijd, die ik vlot op tafel kan zetten, die de kinderen wel vaker willen en waarvan ik de ingrediënten in huis heb of om de hoek kan halen zodat ik niet na een werkdag nog langs allerlei speciaalzaken moet. De recepten voor maaltijden die aan die eisen voldoen, hebben alle potentie uit te groeien tot vast onderdeel van de culinaire familietraditie. Net als de kookboeken die dit soort recepten bevatten: die liggen vlekkerig en haveloos in de keuken, omdat ze steeds opnieuw ter hand genomen worden. Totdat je het recept kunt dromen.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan