Antoinette maakt bonensalade

Slanke maaltijd, maar het moet wel lekker vullen. En makkelijk klaar te maken zijn. Geen punt met Antoinette’s bonensalade.

Persoonlijk vind ik salades altijd lekker, welk seizoen het ook is. Als lunch of als diner, kopje soep erbij en mijn maaltijd is compleet. Makkelijk, gezond en slank. Als het dan ook nog eens een beetje vult, dan is dat helemaal mooi meegenomen. Met deze bonensalade gaat dat zeker lukken. In een paar minuten klaar, met een spectaculair resultaat. De combinatie van de frisse dille, de boterzachte bonen, de zoute kappertjes en de nootachtige veldsla is echt heel bijzonder.

Ingrediënten voor 2 personen

  • bosje verse dille
  • potje witte reuzebonen
  • klein rood uitje, fijn gesnipperd
  • zakje veldsla, gewassen
  • tonijn of vegetarische tonijn (ja, die is er, google maar, en hij is heel lekker!)
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiden

  • Doe de veldsla in een kom en schud de bonen eroverheen.
  • Voeg de uitjes en de kappertjes toe.
  • Snijd of knip de dille boven de kom en verdeel over de salade.
  • Leg her en der een stukje tonijn.
  • Tot slot: een sliert lekkere olijfolie over het geheel en naar smaak een beetje zout en peper.

  • Tip

    Probeer deze salade ook eens met kidneybonen of kikkererwten.

Lees meer over: Antoinettes recepten

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om gezond te blijven van lijf & geest! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu