Recept: Libanese salade

In zeven minuten een dampende maaltijd op tafel zetten? Het kan! Hierbij een heerlijke salade uit het boek ‘7 minuten in de keuken VEGGIE’ van Ingrid Bernard.

Vegan / kooktijd: 5 minuten

Ingrediënten voor 2-3 personen

Nodig
• 1 pitabroodje
• 12 kerstomaatjes
• ½ komkommer
• ½ groene peper
• 150 g groene sla (4 handjes)
• 125 g kikkererwten uit blik (uitgelekt)
• 1 el olijfolie

Voor de dressing
• 3 el olijfolie
• sap van ½ citroen
• ½ el gedroogde koriander
• ¾ el komijnpoeder
• zout

Bereiden

  • Rooster het pitabrood tot het bol staat. Snijd het doormidden en rooster de helften.
  • Meng in een slakom de olijfolie, het citroensap, de koriander, het komijnpoeder en wat zout. Snijd de kerstomaatjes doormidden. Schil de komkommer, snijd hem overlangs in vieren en daarna in plakjes. Haal de zaadjes uit de peper en snijd hem fijn. Doe alle groenten in de slakom en voeg de kikkererwten toe.
  • Besprenkel het pitabrood met olijfolie, snijd het in stukjes en strooi ze over de salade. Schep om en serveer.

  • tip

    Dit is een variant op de beroemde fattoush, een salade met als opvallendste ingrediënt stukjes gefrituurd platbrood. In dit recept wordt gewoon het broodrooster ingezet. Knapperig roosteren kan ook heel goed in de oven, kwast het brood dan goed in met olijfolie en reken op 10-15 minuten op 200 °C.

In 7 minuten in de keuken VEGGIE vind je lekkere recepten zonder poepas, geen moeilijke liflafjes maar eenvoudige en toch fleurige alledaags recepten waar je het hele gezin een plezier mee doet.

Lees meer over: Goed eten

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om gezond te blijven van lijf & geest! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu