Getest: vegetarisch broodbeleg

Er zijn tientallen vegetarische vervangers van vleeswaren te koop. Zijn ze duurzamer dan vlees en zijn ze gezond? En vooral: zijn ze lekker? We testten er tien. ‘Ik ben dol op vlees, maar dit zou ik zo willen kopen in plaats van filet américain.’

Waren vroeger kaas en pindakaas ongeveer de enige vegetarische alternatieven voor vleeswaren, nu verkopen de supermarkten zo veel vegetarisch broodbeleg dat je je boterham geen twee dagen met hetzelfde hoeft te beleggen. In de winkels liggen groente- spreads en oosterse smeersels zoals hummus (kikkererwtenspread), vegetarische brood- salades zoals ‘kip’-kerriesalade, vegetarische alternatieven voor filet américain en paté en ook steeds meer vegetarische varianten van bijvoorbeeld ham, kipfilet en worst.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan