Antoinette maakt risotto

Risotto zou je op kunnen leuken met allerlei buitenissige ingrediënten, maar ik zeg je: doe het niet. Hoe simpeler, hoe beter. Alle smaken komen dan tot hun recht. Ook fijn: deze ingrediënten heb je vast wel in huis.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g risottorijst
  • 1 dl witte wijn
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 400 mil groentebouillon
  • beetje geraspte oude kaas
  • 1 bol buffelmozzarella
  • handje basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiden

  • Snipper de ui, en hak de knoflook fijn.
  • Fruit ui en knoflook in een beetje olijfolie tot ze glazig zien en voeg dan de tomatenblokjes toe en bak mee.
  • Voeg de risottorijst toe, roer even flink door en bak een minuutje mee.
  • Doe dan de helft van de bouillon en de witte wijn erbij en laat sudderen.
  • Als het vocht is ­opgenomen, voeg je beetje bij beetje de rest van de bouillon toe tot de rijst gaar is.
  • Roer dan de geraspte kaas door de risotto en voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Schep op een bord, strooi er fijn gescheurde blaadjes basilicum over en leg een kwart van de bol mozzarella erbovenop.

  • tip

    Probeer in plaats van mozzarella ook eens burrata: een andere romige bol kaas die nog smeuïger is.

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Registreer je nu gratis en lees meteen meer!

Registreer gratis