Antoinette maakt pompoensoep

Zie je op tegen pompoensoep maken omdat je denkt dat je dan zo’n hele pompoen moet schillen? Daar doet Antoinette niet moeilijk over: die gooit ’m gewoon met schil en al in de pan.

Pompoensoep is mijn meest favoriete wintersoepje. Romig zonder dat je room gebruikt, vol smaak en zo makkelijk te maken! Tot een paar jaar geleden dacht ik dat het nodig was een pompoen te schillen, maar dat is natuurlijk onzin. Gewoon meekoken die schil en pureren als de pompoen zacht is: dat maakt de kleur van de soep ook nog eens veel mooier. Maar ik heb nog een tip (het wordt steeds makkelijker): kook de pompoen ongeveer 15-20 minuten in zijn geheel in een laag water. Haal ’m dan uit de pan en snijd ‘m doormidden (je mes glijdt er zonder moeite doorheen). Dan schep je zo de zaden eruit. Vervolgens hak je pompoen in stukken, doe je ’m in de bouillon en pureer je het geheel met een staafmixer.

Ingrediënten

Dit is een bijlage van:

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan