10 leuke binnenactiviteiten

Thuisblijven hoeft geen straf te zijn. Tien tips om samen gezellig bezig te zijn.

1 Virtueel buitenspelen

Slaat de verveling toe? Dan tippen wij GeoGuessr. Je krijgt een locatie in Google Street View te zien en moet vervolgens op een kaart aangeven waar je denkt te zijn. Hoe dichter jouw antwoord bij de daadwerkelijke locatie in de buurt komt, hoe meer punten je krijgt. In principe is GeoGuessr niet bedoeld als gezelschapsspel, maar via bijvoorbeeld Google Hangouts of Skype kun je dit spel prima met anderen spelen.

2 The Voice at home

Hoe zit het met de zangkwaliteiten van u en uw gezinsleden? Test het door middel van een middagje of avondje karaoke. Daar hebt u geen geavanceerde karaokeset voor nodig, want op YouTube zijn veel bekende liedjes in karaokeversie te vinden. Omdat zingen altijd beter gaat met opgewarmde stembanden, is het wel zo handig eerst wat stemoefeningen te doen. Een publiek geheim op YouTube is het Toppop-kanaal van AvroTros. Leuk voor een avondje meeblèren met gouwe ouwen!

nl.m.wikihow.com/Je-stem-opwarmen

Youtube.com/toppop

3 Musicals op de bank

Houdt u van musicals, dan is het vervelend dat u nu niet naar het theater kunt. Gelukkig biedt de website stagememories.nl, die Stage Entertainment onlangs lanceerde, uitkomst. Hier ziet u fragmenten van befaamde producties en verschillende musicalregistraties. Daarnaast kunt u een kijkje achter de schermen nemen van verschillende musicals en komen er nooit eerder vertoonde beelden langs. Ook geven musicalacteurs thuisconcerten en blikken zij terug op hun favoriete musicalmomenten.

Stagememories.nl

4 Pubquiz thuis

Regelmatig een quiz spelen is goed voor het brein en u steekt er ook nog wat van op. Bent u met meer mensen, dan kunt u een competitie houden en bijvoorbeeld een pubquiz spelen. Tik op YouTube bij de zoekfunctie ‘De online pubquiz’ in en u kunt meespelen met een kant-en-klare pubquiz, compleet met presentator! Op internet is verder een grote variatie aan quizzen en quizvragen te vinden.

Quizzo.nl
quiz-vragen.net
Online pubquiz maken? Dit is hoe!

5 Creatief met kranten

Is die stapel oude kranten en tijdschriften u een doorn in het oog? U kunt ze naar de papierbak brengen, maar u kunt er ook creatief mee aan de slag. De mogelijkheden om van oud papier iets bijzonders te vervaardigen zijn eindeloos. Maak bijvoorbeeld een decoratieve schaal van opgerolde repen papier, een onbeperkt houdbare bos bloemen of een object van papier-maché.

welke.nl/popular/krantenpapier
feltmagnet.com/crafts/best-crafts-using-newspaper

6 Even een leermoment

Deze tijd is ook uitermate geschikt om iets nieuws te leren. Wat dacht u van een online (mini)cursus fotografie, massage, bridge of boekhouden? Of wilt u een andere taal leren, of beter leren schrijven? Zie voor verschillende gratis cursussen de hoofdlink onder aan deze pagina.

Gratiscursus.online
Duolingo.com

7 Bonbons maken

Een leuke activiteit om samen te doen: bonbons maken! Dat lijkt wellicht ingewikkeld, maar er zijn ook recepten waarmee minder geoefende keukenprins(ess)en goed uit de voeten kunnen.

kookfans.nl/recepten/10915/
culinice.com/recepten/snel-en-makkelijk-bonbons-maken

Lees ook deze bijlage

8 Voetjes van de vloer

(Te) lang stilzitten is voor niemand goed. Wat let u om te gaan dansen? Of u nu een beginner bent, of de pasjes van de tango, rumba of cha-cha-cha kwijt bent: voor iedereen die wil (leren) dansen is wel iets te vinden.

Tik in de zoekbalk van YouTube eens ‘iedereen kan leren dansen’ in…

9 Dol op bordspellen?

Dan maakt een ‘print en speel’ site het mogelijk gratis een bordspel te downloaden en te printen, zodat u het thuis aan tafel kunt spelen. U kunt kiezen uit zes verschillende bordspellen die geschikt zijn voor de hele familie, waaronder een spel dat geïnspireerd is op escaperooms en een spel om op leuke wijze het brein te trainen.

https://print-and-play.asmodee.fun/nl/

10 Kidsproof activiteiten

Ook de kinderen hoeven zich niet te vervelen. Op kidsproof.nl vind je allerlei leuke activiteiten. Je vindt er bijvoorbeeld leuke ‘printables‘ van leesbingo tot ganzenbord en van dagindeling tot gesprekskaartjes. Heb je een bingomolen? Dan is het leuk om via Teams een quarantaine bingo te organiseren met behulp van deze bingokaartengenerator.

Lees meer over: Coronatijd en Leuke dingen doen

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu

Log in om de reacties te lezen (3)

Hannie Uppelschoten
22-01-2021 om 19:00

Leuke binnen activiteiten is leuk maar we willen naar buiten!

Praat mee