Levensstijl: No food waste

We struikelen tegenwoordig over de alternatieve diëten, levensstijlen en voedingstrends. Een blijvertje is misschien wel No food waste, wat de voedselverspilling tegen moet gaan.

No food waste, wat is het?
Hier gaat het niet om een voedingstrend, maar om een levensstijl. Nederlanders gooien per persoon per jaar zo’n 35 kilo eetbaar voedsel weg, dranken niet meegerekend. Dat kost ons zo’n € 120 per persoon per jaar. In veel andere landen, zoals de VS, wordt nog meer verspild. Dat is niet alleen zonde, maar ook slecht voor de planeet: in dat voedsel is heel veel energie gestoken in de vorm van teelt, transport, verpakking en bereiding. Voedselverspilling kost wereldwijd ca. 500 kilo CO2 per persoon per jaar en maar liefst 28 procent van de landbouwgrond wordt verbouwd met voedsel dat uiteindelijk verspild gaat worden. Het No Food Waste-voedingspatroon maakt je daarvan bewust en leert je om minder voedsel te verspillen.

Dit is een bijlage van:

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan