Verantwoord vis eten

Een stukje vis eten is hartstikke lekker en gezond. Maar hoe weet je nu zeker of de vis die je koopt verantwoord gevangen of gekweekt is en dat het bijvoorbeeld niet gaat om een vissoort waarbij sprake is van overbevissing? Of dat dat lekkere visje op je bord boordevol microplastics zit? Want als je dat uit kunt sluiten, smaakt dat visje toch wel een stuk lekkerder!

Je kunt het checken op de site goedevis.nl van de Good Fish Foundation. Deze onafhankelijke milieuorganisatie zonder winstoogmerk heeft tot doel het aanbod van verantwoord gevangen vis en verantwoord gekweekte vis te vergroten. Voor de beoordelingen worden de meest recente wetenschappelijke gegevens over visbestanden gebruikt. Daarnaast worden databases van het Wereld Natuur Fonds, Fishbase, en de FAO (Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN) geraadpleegd.

Dit is een bijlage van:

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan