Getest: koffiecups

Na Nespresso (George Clooney: ‘What else?’) volgde een keur aan merken koffiecupjes die bij de Nederlandse koffieleut reuzepopulair zijn geworden. Koffie­liefhebber en -expert Sander van den Bosch vroegen we zes cupjes te testen.

Koffiecupjeskoffie: de ware koffieliefhebber in het bezit van een blinkende espressomachine met veel hendels en toeters en bellen, trekt er zijn neus voor op. Maar voor de gemiddelde koffieleut is koffie gemaakt met een cupje, een simpele, snelle, makkelijke manier om een bakkie troost te zetten, dat beter smaakt, zo vinden velen, dan koffie gemaakt met een Senseo-achtige pad of ouderwetse filterkoffie. Hoewel die laatste weer in opmars is: goeie filterkoffie, gemaakt met versgemalen bonen, is geliefd bij echte barista’s en andere koffie-experts.

Zo werkt een koffiecupje

In een koffiecup zitten versgemalen bonen. De cup is vervolgens luchtdicht afgesloten zodat de koffie vers blijft en de smaak behouden. De cup plaats je in een koffiecupmachine, waarna het hete water uit het waterreservoir door het cupje wordt geperst. Koffiecupjesmachines zijn te koop van verschillende merken (Krups, Dolce Gusto, Philips, Magimix); de prijzen variëren van € 80 tot € 400. De goedkopere machines zijn eenvoudig en zonder veel opties, meestal alleen espresso of lungo. De duurste modellen hebben melksystemen, zijn groter en hebben meer opties en instellingen.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan