Nooit meer op dieet

Het is een bekend verhaal: je gaat op dieet, valt af, stopt met het dieet en je komt weer aan. Is slank blijven zonder een dieet te volgen onmogelijk? Volgens gedragspsycholoog Daan Remarque kan dat wél. Hij schreef een boek en een handig stappenplan.

Oké, Montignac is dan achterhaald. Maar keto, paleo, WeightWatchers en intermittent vasten zijn nog behoorlijk populair, net als het Franse Dukan Dieet – eigenlijk het oude Atkinsdieet in een ander jasje – en pegan, een veganistische versie van het paleodieet. Volg je het nog?

Al deze diëten hebben drie dingen gemeen: hoe ze zich ook presenteren, in feite zijn het allemaal voedingspatronen die de hoeveelheid calorieën drastisch beperken. Ze volhouden kost behoorlijk veel moeite. En vrijwel iedereen die ermee stopt komt direct weer aan; het zogenaamde jojo-effect. Je zou er moedeloos van worden.

Van diëten word je dik

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan