Zwanger? Dit zijn de nieuwste voedingsadviezen

Onlangs kwam de Gezondheidsraad met nieuwe voedingsadviezen voor zwangere vrouwen. Wij zetten de belangrijkste voor je op een rijtje.

Om maar eerst te beginnen met wat niet verandert: alcoholgebruik tijdens de zwangerschap wordt ten strengste afgeraden. Ook het advies om foliumzuur en vitamine D te slikken als je zwanger bent of wilt worden blijft staan. Vooral eerstgenoemde is belangrijk. Het blijkt namelijk dat veel vrouwen dat niet doen of te laat beginnen met het slikken van foliumzuur. De Gezondheidsraad ziet graag dat vrouwen al vier weken voor de bevruchting beginnen met het innemen van 400 microgram foliumzuur per dag en daarmee doorgaan tot de tiende week van de zwangerschap. Dit verkleint de kans op geboorteafwijkingen zoals een open ruggetje. Vitamine D is weer belangrijk voor de botopbouw van de baby.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan