Vijf maal superzonbescherming voor je huid

Beautyjournalist Karen van Ede gaat op zoek naar een echt goed antizonnebrandproduct. Spul dat je huid optimaal beschermt, geen wit waasje achterlaat, dat waterbestendig en parfum- en dierproefvrij is en waarmee ook mannen zich willen insmeren.

Minerale filters nieuwe stijl

Zonproducten met natuurlijke minerale filters zijn hot. Een mineraal filter ligt als een laagje op de huid en weerkaatst uv-stralen, anders dan chemische filters die uv absorberen (en vervolgens worden afgebroken).

Een mineraal filter hoeft niet iedere twee uur worden opgebracht, hoewel meer smeren altijd beter is dan te weinig. Helaas zijn minerale crèmes vaak dikke smurries die zich slecht laten verdelen en een witte waas over de huid leggen. Dat wittige waasje komt vooral door de zinkoxide die erin zit.

Dat een wit waasje niet per se hoeft, bewijst Naïf met een zonproduct met een mineraal zinkoxidefilter dat transparant is en bescherming biedt met spf 30 of spf 50. Er is géén nanotechnologie gebruikt (nanodeeltjes zijn zo klein dat ze in het lichaam terecht zouden kunnen komen, niet wenselijk dus).

De zonproducten van het Nederlandse Naïf zijn gemaakt zonder microplastics, een fijn idee! Hun nieuwe lotion is op waterbasis: prima uit te smeren en prettig voor de wat vettere huid. De subtiele geur is allergeenvrij, gemaakt met niet-irriterende parfumstoffen. De ingrediënten zijn voor meer dan 90 procent van natuurlijke oorsprong en de verpakking is van suikerriet. Dat zijn bij elkaar een hoop pluspuntjes. Naïf Zonlotion spf 50

Dit is een bijlage van:

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan