Druk, druk druk: Hans Molspo

Hans Mols (47) is altijd in control en kent geen stress. Wat is zijn geheim?

Hans Mols (47) uit Rijen is ondernemer en eigenaar van twee bedrijven. Ook is hij hoofdtrainer van een Dames 1 voetbalelftal, hij traint ook het voetbalteam van zijn zoon en hij volgt een trainersopleiding. Hans is getrouwd en heeft een zoon van 14 en een dochter van 17 jaar. Hij is altijd in control, kent geen stress. Zijn geheim? Weg met de bijzaken, alleen doen wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt.

Thuis spookt werk niet door mijn hoofd en omgekeerd ook niet.

HANS

‘Ik sta bewust in het leven, keuzes worden weloverwogen gemaakt. Iedere dag bedenk ik: wat zijn de gemaakte afspraken, wat is mijn planning voor vandaag, wat heeft prioriteit? Daar focus ik me op, de bijzaken laat ik voor wat ze zijn. Thuis spookt werk niet door mijn hoofd en omgekeerd ook niet. Ik ken nauwelijks stress. De wekker gaat op werkdagen om half zes, om half zeven zit ik in de trein naar Amsterdam, waar ik mezelf momenteel heb gedetacheerd. Twaalf uur later ben ik weer thuis, tenzij ik meteen doorreis naar Delft om voetbaltraining te geven. Soms eet ik onderweg. Gelukkig is mijn vrouw heel flexibel, ze neemt met liefde de zorgtaken op zich als ik er niet ben. Op zaterdagen voetbalt mijn zoon, dan ga ik kijken. Op zondag begeleid ik de dames in Delft bij de wedstrijden. Van voetbal krijg ik nooit genoeg. Trainingen en wedstrijdbegeleiding voelen dan ook niet als een offer, eerder als tijd voor mezelf. Ook ga ik in de weekenden regelmatig mee met mijn dochter als ze gaat paardrijden. Moe ben ik eigenlijk zelden en als dat wel zo is, kijk ik met mijn vrouw en kinderen een mooie film. Ik lees ook weleens een boek. Maar dan wel over voetbal. Of een autobiografie van een voetballer of trainer. Verreweg de beste manier om tijd te winnen, is om ook dingen niet te doen. Ik sport niet meer vanwege blessures, ik ga zelden naar een café. Zo ontstaan vanzelf timesavers. Als ik thuis ben, in ieder geval één doordeweekse avond, zorg ik dat ik voldoende échte aandacht heb voor mijn gezin. De mobiel gaat uit. Ik geniet dan bewust van kijken, luisteren naar, en praten met elkaar.’

Dit is een bijlage van:
Lees meer over: Mentale fitheid en Timemanagement

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu