Recept: Courgettetaart

Snel-sneller-snelst met het kookboek ‘Nog eenvoudiger’ van Pascale Naessens.

Werk: 12 minuten | Gaartijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 courgettes (groene, gele of gemengd)
  • 3 eieren
  • een handvol bladpeterselie
  • 200 g gruyère (gemalen)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Meng de eieren met de bladpeterselie en driekwart van de gruyère.
  • Snijd de courgettes in dunne plakjes. Dat gaat het makkelijkst met een mandoline.
  • Bedek een ronde ovenschaal of springvorm met bakpapier en giet er de helft van het mengsel in.
  • Schik erop de courgetteplakjes in een mooie cirkel.
  • Giet er de rest van het eimengsel over en bestrooi met de rest van de gruyère.
  • Zet 20 minuten in de oven.

We willen lekker en gezond eten, maar het mag vooral geen tijd meer kosten of te ingewikkeld zijn. Gelukkig worden we op onze wenken bediend met het nieuwste boek van de Vlaamse kookboekenschrijfster Pascale Naessens: Nog eenvoudiger, met 4 ingrediënten.

Lees meer over: Goed eten

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om gezond te blijven van lijf & geest! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu

Log in om de reacties te lezen (1)

C. Verschragen
23-05-2020 om 21:53

Heerlijk recept
Ook lekker als lunch

Praat mee