Gefrituurde aubergineblokjes

Ik heb een haat-liefdeverhouding met de aubergine, alhoewel ik de laatste tijd het gevoel heb dat we elkaar wat beter begrijpen. De aubergine maakte me onzeker als ik al die verschillende auberginerecepten las of filmpjes keek op YouTube die iedere keer andere instructies geven. Maar oefening baart kunst.

Een aubergine wordt soms gezouten, zodat-ie vocht gaat afgeven, zweten als het ware. De reden daarvoor is mij niet helemaal duidelijk. De een zegt dat het zout vocht onttrekt en daardoor iets minder een spons is die vet vreet. Een ander zegt dat zout het bittere smaakje weghaalt (dat bittere vind ik juist zo lekker). Weer een ander zegt dat door het zout de olijfolie zich mooi verspreidt over de plakjes of blokjes, zodat je ze goed kan grillen. Hier een recept dat zo heerlijk simpel is dat het eigenlijk niet mis kan gaan. 

Ingrediënten voor 4 personen

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan