Wat koks weten: meten is weten

Vis pocheren, bouillon trekken en vlees stoven klinkt lastiger dan het is. Een goede kok vaart op zijn kookthermometer.

Wil je vlees stoven, soep laten pruttelen of vlees of vis pocheren?Doe het in de (voorverwarmde) oven! De temperatuur van moderne ovens is constanter en beter te regelen dan de hitte van een pan op het gas. Daar kan de temperatuur bij de bodem veel hoger zijn dan bovenin. Maar ook als je een oven gebruikt, is een oven-, keuken- of vleesthermometer handig: steek hem in het gerecht (of het stoofvocht) en je weet de exacte temperatuur.

De temperatuur die je oven aangeeft komt niet altijd overeen met de echte temperatuur binnenin. Het kan dus geen kwaad om met een oventhermometer of kernthermometer de temperatuur te checken.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan