BBQ net even anders

Twee hoopjes bakstenen, stukje kippengaas erop en een vuurtje van zelf gesprokkeld hout en dennennaalden eronder: barbecue! Maar het kan ook luxer, en zelfs op gas. Welke barbecue is de beste? En wat doe je erop?

Als je van écht vuur houdt en de authentieke barbecueroostersmaak en -geur, neem je een houtskoolbarbecue. Ze zijn er in allerlei prijzen en maten, van simpele gietijzeren of aardewerken tafelmodellen tot super-de-luxe, megagrote Webers en Barbecooks. Een houtskoolbarbecue vraagt tijd en aandacht. Allereerst het aanmaken: doe dat nóóit met spiritus, want dat is levensgevaarlijk! Sommige moderne barbecues (bijvoorbeeld van Barbecook) hebben een quickstart-systeem waardoor ze ook zonder aanmaakblokjes in een oogwenk branden.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan