Recept: Kalkoen met groenten

Lekker kruidig recept voor wie alleen zoutarm mag eten (klaar in 30 minuten).

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g zilvervliesrijst
  • 200 g kalkoenfilet
  • 2 el maïzena
  • 3 tl kerrie
  • 2 tl gemberpoeder
  • 6 stengels bleekselderij of 2 preien
  • 1 groene en
  • 1 rode paprika
  • 2 el olie ½ el citroensap
  • 2 tl currypasta (kan weggelaten worden)
  • 4 el ongezouten cashewnoten
  • voor de garnering: koriander of peterselie

Bereiden

  • Snijd de kalkoen in reepjes en bestrooi met de maïzena, kerrie en gember­poeder.
  • Snijd de groenten in stukjes.
  • Verhit de olie en bak de kalkoenreepjes bruin.
  • Bak vervolgens de groenten mee.
  • Citroensap en currypasta toevoegen en het gerecht nog 3 tot 5 minuten gaar laten worden.
  • Cashewnoten toe­voegen en goed doorwarmen.
  • Garneer met de verse kruiden en serveer met de rijst.
Dit is een bijlage van:

Dit is een EXTRA artikel

Dit is een EXTRA artikel en alleen te bekijken voor abonnees. Maak nu een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past om direct onbeperkt toegang te krijgen tot alle artikelen.

Maak een account aan