Recept: Kalkoen met groenten

Lekker kruidig recept voor wie alleen zoutarm mag eten (klaar in 30 minuten).

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g zilvervliesrijst
  • 200 g kalkoenfilet
  • 2 el maïzena
  • 3 tl kerrie
  • 2 tl gemberpoeder
  • 6 stengels bleekselderij of 2 preien
  • 1 groene en
  • 1 rode paprika
  • 2 el olie ½ el citroensap
  • 2 tl currypasta (kan weggelaten worden)
  • 4 el ongezouten cashewnoten
  • voor de garnering: koriander of peterselie

Bereiden

  • Snijd de kalkoen in reepjes en bestrooi met de maïzena, kerrie en gember­poeder.
  • Snijd de groenten in stukjes.
  • Verhit de olie en bak de kalkoenreepjes bruin.
  • Bak vervolgens de groenten mee.
  • Citroensap en currypasta toevoegen en het gerecht nog 3 tot 5 minuten gaar laten worden.
  • Cashewnoten toe­voegen en goed doorwarmen.
  • Garneer met de verse kruiden en serveer met de rijst.
Dit is een bijlage van:
Lees meer over: Antoinettes recepten en Goed eten

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om gezond te blijven van lijf & geest! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu

Log in om de reacties te lezen (2)

H.M. Hage
21-09-2024 om 09:12

Met het recept (en de informatie natuurlijk) ben ik erg blij, lekker en gelukkig niet voor 4 maar 2 personen.

Praat mee