Zoutarm eten, maar toch lekker

George Oostdijk heeft een donornier die maar voor 30% functioneert. Hij slikt elke dag medicijnen en moet zoutarm eten. George vindt het lastig om geschikte dieetproducten te vinden. En eens wat andere smaakmakers dan peper of citroen zouden ook heel fijn zijn.

‘Ik dacht na de transplantatie mijn gewone leventje weer op te kunnen pakken, maar dat viel tegen’, zegt musicus George Oostdijk, die tien jaar geleden een niertransplantatie onderging. ‘Je moet accepteren dat er toch iets met je aan de hand is en je leefgewoontes aanpassen. Mijn donornier functioneert voor 30%. Als ik een te zout gerecht eet, voel ik me vreselijk beroerd.’ Vroeger kookte George zelden. ‘Vanwege mijn optredens was ik en at ik altijd onderweg. Nu kook ik vaak voor mezelf. Dat is het beste. In restaurants is het vaak een probleem om natriumarm te eten. En kant-en-klaarmaaltijden zijn meestal uit den boze. Zo’n maaltijdsalade van Albert Heijn ziet er heel gezond uit, maar er zit ontzettend veel zout in.’

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan