Stop met roken en bespaar € 3840 per jaar

De accijns op sigaretten, shag en sigaren gaat in april 2024 omhoog. Na de verhoging kost een pakje sigaretten gemiddeld € 10,70. Stoppen met roken levert dus behalve gezondheidswinst ook direct geld op.

Wie een pakje sigaretten per dag rookt, bespaart door te stoppen elke maand € 320. Dat is € 3840 per jaar.

Rooktabak, zoals shag (50 gram), stijgt in 2024 van € 17 naar gemiddeld € 24,14. De Eerste Kamer moet nog wel over de accijnsverhogingen stemmen.

Ook nu stoppen?

Het aantal rokers neemt sinds 2016 al flink af. Uit recente cijfers blijkt dat 18,9% van de Nederlanders nog wel eens rookt. Als je advies wilt over stoppen kun je gratis bellen met de Stoplijn: 0800-1995. Ook vind je handige tips op ikstopnu.nl. Je basiszorgverzekering biedt ook hulp bij stoppen met roken, zoals persoonlijke coaching of een groepstraining. Nicotinepleisters, nicotinekauwgom of medicijnen op recept worden alleen vergoed in combinatie met begeleiding. Daarvoor kun je het beste contact opnemen met je huisarts.

Lees ook deze bijlage

Stop de vape

In één wegwerp-vape zit vaak evenveel superverslavende en schadelijke nicotine als in een pakje sigaretten. Kan het toch een alternatief voor een sigaret zijn?

Verder lezen

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan