Getest: alcoholvrije wijn

Het valt niet mee om een goede alcoholvrije wijn te vinden, waarom is dat toch? Ons panel ging toch maar weer eens op zoek en testte vier witte en vier rode. 

Er zijn tegenwoordig wel honderden alcoholvrije wijnen verkrijgbaar: bij drankenspeciaalzaken en online, maar ook gewoon in de supermarkt. Van de supermarkten heeft Albert Heijn het grootste aanbod alcoholvrije wijnen. Vaak hebben bekende wijnhuizen, zoals het Australische Lindemans, een alcoholvrije variant naast hun gewone assortiment, maar er zijn ook steeds meer alcoholvrije wijnen verkrijgbaar van op zichzelf staande merken, zoals Barrels and Drums. Over het algemeen liggen de prijzen van alcoholvrije wijnen iets lager dan van gewone wijn, omdat er op alcohol extra belasting zit.

Wij kozen voor vier witte en vier rode alcoholvrije wijnen die makkelijk verkrijgbaar zijn: uit de supermarkt (AH), van Gall & Gall en van twee online wijnwinkels. De vragen tijdens de proeverij waren: vind je de wijn lekker? Is het een goed alternatief voor wijn met alcohol? Zou je de wijn kopen, voor jezelf of voor gasten?

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan