Regeldruk in de zorg

Antoinette maakt zich zorgen over de druk van regels en regeltjes op de gezondheidszorg. Voor elk medisch wissewasje wordt een heel dossier in stelling gebracht. En dat loopt meteen fors in de papieren.

Met één ziekenhuisbezoekje is je eigen risico van € 385 meestal in één klap uitgegeven

We denken vaak dat we in Nederland de aller­beste gezondheidszorg van de wereld hebben, en dat het in andere landen maar sneu geregeld is. Nu mogen we echt in onze handjes knijpen met onze mooie ziekenhuizen en goede zorgmedewerkers, maar we moeten eens ophouden zo laatdunkend te doen over andere landen. Afgelopen zomer had mijn man extra controle van zijn bloed nodig tijdens onze vakantie. Hoewel zijn arts zei dat dit in Frankrijk lastig te regelen zou zijn, besloot mijn man een poging te wagen en schreef via LinkedIn een arts in het academisch ziekenhuis in Nice aan of hij welkom was. Binnen twintig minuten had hij antwoord: Bien sûr monsieur, u bent welkom, dat kunnen wij zeker voor u doen. Toen het zover was, meldden we ons met ons steenkolenfrans in het ziekenhuis in Nice. We werden allervriendelijkst opgevangen door iemand die Engels sprak en mijn man begeleidde tijdens de bloedafname. Daarna hadden we een uitvoerig consult met een zeer betrokken en vriendelijke dokter. Kosten van dit bezoek: € 45.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan