Antoinette maakt boerenkoolsalade

Niks zo hip in New York als boerenkool. Oftewel kale. En bijna niks zo gezond ook, trouwens. Antoinette maakt een mean kale salad.

Het bevat weinig vet, weinig calorieën en is een ware bom van nuttige voedingsstoffen: vitamines, magnesium, calcium en antioxidanten. Het helpt je cholesterol te verlagen, bevat kankerwerende voedingsstoffen, betacaroteen en helpt je ogen te beschermen. Heb ik het over nieuwe pillen? Over exotische, peperdure vruchten? Nee, het gaat over boerenkool, in New York een ware hype onder de foodies. Geen hippe tent te vinden zonder een ‘kale-shake’ of een ‘kale-salad’. Gewoon boerenkool dus. Dat had ik nog nooit als salade gegeten, maar toegegeven, die New Yorkers maken daar best iets smakelijks van. En in Nederland is het ook nog eens heel erg makkelijk: niks zelf wassen en snijden, maar gewoon een paar handjes nemen uit de grote zak die je voor de stamppot in huis hebt.

Ingrediënten voor de salade

Dit is een bijlage van:

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan