Antoinette maakt aardpeersoep

Het is reuze hip om vergeten groente te gebruiken, dat weet ik, en dit is er zo eentje: aardpeer. Ook wel topinamboer of Jeruzalem artisjok genoemd. Een vrij kleine knol, die je zelf in de tuin kunt kweken als je de ruimte hebt.

Het is net onkruid: eenmaal geplant, kom je er amper weer vanaf. Wees daar maar blij mee: de plant geeft ook nog eens prachtig gele bloemen en daarna kun je lekker aan de slag in de keuken met de knolletjes. Mijn lievelingsrecept is zo simpel dat ik het bijna niet durf op te schrijven, het is nauwelijks een recept te noemen. Maar ik deel het toch omdat je misschien zelf niet op het idee komt om het te maken en dan zou je echt wat missen. 

Ingrediënten voor 4 personen

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan