Zelf eetbare planten kweken voor in huis

Deze planten zijn niet alleen blikvangers, maar ook letterlijk smaakmakers, want ze zijn eetbaar. En het leuke is dat ze het heel goed doen in je huiskamer. Zo maak je van je woonkamer een kleine moestuin!

Gember

Gember wordt gebruikt in veel gerechten en is een probaat middel tegen misselijkheid. Je moet wel een paar maanden wachten, maar als alles goed gaat beloont je zelfgekweekte gemberplant je dan ook met een forse gemberwortel.

Citroengras

Ook wel bekend als sereh, een onmisbaar ingrediënt in de Aziatische keuken. Het is niet in elke supermarkt te koop en vaak moet je er voor naar de toko. Dat hoeft niet meer als je een citroengrasplant kweekt.

Aloë vera

Het sap van deze plant staat bekend om de geneeskrachtige eigenschappen en is heel geschikt om heerlijke en gezonde smoothies van te maken. Zelf een aloë vera kweken is bovendien geen heel ingewikkelde klus.

Ananas

Ananas is niet alleen lekker, maar ook heel gezond: deze vrucht zit boordevol vitamine A en C, bevat onder meer calcium en magnesium en verbetert de spijsvertering. Als je over weinig geduld beschikt, is dit misschien niet zo’n geschikte plant om zelf te kweken, want het kan een jaar of nog langer duren voordat je de eerste ananas kunt oogsten, maar als dat lukt, komt die toch maar mooi van je zelfgekweekte ananasplant.

Citroen

Gaat het je niet om de vruchten, dan zou je alleen al om de geur een citroenplant kweken , want de bladeren geven een heerlijk aroma. De geur van citroen werkt bovendien ontspannend en houdt muggen op afstand.  

Paprika

Paprika’s zijn erg populair, want deze groente past perfect in veel verschillende gerechten. Daarom loont het om zelf een paprikaplant te kweken.

Tips

  • In het boek Plant een pit geeft Holly Farrell tips voor het kweken van eetbare planten.

  • Liever kopen dan kweken? Zie je het niet zitten om zelf te kweken of heb je daar het geduld niet voor, dan kun je kant-en-klare eetbare planten ook online kopen.

Dit is een bijlage van:
Lees meer over: Leuke dingen doen

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu