Ceremonieel theeën op zijn chinees

De Chinese Gong Fu Cha theeceremonie staat voor theezetten met vakmanschap, aandacht en zorg. We leggen je stap voor stap uit hoe je deze ceremonie doorloopt én uiteindelijk geniet van het perfecte kopje thee.

De Gong Fu Cha ceremonie

In tegenstelling tot de Japanse theeceremonie is in de Gong Fu Cha ceremonie de thee belangrijker dan de presentatie. De essentie is dat de smaak en het aroma van de thee optimaal naar voren komt en de ziel rust en tevredenheid krijgt bij het maken en drinken van de thee. Daarom zorg je, voordat je met de ceremonie begint, voor de juiste sfeer. Kies voor rustige muziek of natuurgeluiden, dim eventueel het licht en zet de theeset klaar.

Als je de juiste sfeer gecreëerd hebt, kun je beginnen met het eerste deel van de ceremonie, de voorbereiding. Het tweede deel bestaat uit het zetten, uitschenken en drinken van de thee. Het laatste deel bestaat uit het opruimen, wat ook met aandacht gebeurt.

Deel 1: Voorbereiding

Dit is een bijlage van:

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan