Tips voor een mooie mond met volle lippen

Beautyredacteur Karen van Ede verwondert zich al jaren over alles wat de industrie op het gebied van anti-aging aanprijst. Zelf spreekt ze overigens liever van pro-aging. In deze rubriek onderzoekt ze wat wél en wat niet werkt. Deze keer: wat te doen aan dat ‘plooirokje’ rond je mond?

Mijn spiegelbeeld lacht me bemoedigend toe, maar ik zie het heus wel. Mijn lippen worden smaller en platter, en er vormt zich steeds duidelijker een ‘plooirokje’, fijne lijntjes rond mijn mond. Lijntjes waar lipstick nogal eens in wil verdwijnen. Die lijntjes rond je mond zijn mimiekrimpeltjes die met de jaren ontstaan.

Je mond gebruik je immers ongemerkt bij het uitdrukken van emoties. Boosheid, verdriet, onverzettelijkheid, vreugde. Zelf merk ik dat ik mijn lippen vaak tuit tijdens het stukjes tikken en mails beantwoorden, ik probeer daar nu op te letten. Lijntjes rond de mond komen dus niet van het roken, hoewel dat de huid zeker geen goed doet. Ze zijn de optelsom van mimiek, verlies van stevigheid van de huid en afname van collageen, dat voor elasticiteit zorgt.

Met de jaren vertraagt die collageenaanmaak doordat de fibroblasten die hiervoor moeten zorgen, luier worden. Collageen smeren of slikken heeft weinig zin, voedingssupplementen kunnen vaak maar weinig voor de huid doen.

Lippen verliezen volume, worden smaller door huidverslapping, en de mond wordt een streep

Lippen verliezen dus volume, ze worden smaller door huidverslapping en de mond oogt breder, wordt een streep. De kleur wordt minder intens omdat de doorbloeding vermindert. We hebben het te accepteren.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan