Uit het kookboek ‘Even more basics to brilliance’: Bruschetta met burrata
Na het beroemdste boek uit 2016, Basics to brilliance, van het culinaire fenomeen Donna Hay komt zij nu met het vervolg en heet heel toepasselijk Even more basics to brilliance. Uit dit laatste boek delen wij heel graag dit lekkere lunchrecept: Bruschetta met knoflookpuree, burrata en basilicum.
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 dikke sneden zuurdesembrood
- olijfolie extra vergine, om te bestrijken
- 4 bollen burrata
- plakjes tomaat, voor erbij
Ingrediënten voor de knoflookpuree
- 3 grote bollen knoflook
- olijfolie extra vergine, voor eroverheen
- zeezoutvlokken
Ingrediënten voor de gekneusde basilicum
- 80 ml olijfolie extra vergine
- 20 g basilicumblaadjes
- ¼ theelepel zeezoutvlokken
-
Tip
De oven hoeft niet speciaal aan voor alleen de knoflookpuree, je kunt de foliepakketjes prima in een hoekje van de oven leggen terwijl er een ander gerecht in staat.
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Zet elke bol knoflook op een vel aluminiumfolie. Besprenkel met olie, bestrooi met wat zout en pak ze in.
- Zet ze op een bakplaat en pof ze 40 minuten, of tot ze zacht en goudkleurig zijn.
- Laat 10 minuten afkoelen en knijp dan de knoflookteentjes (het is nu een soort puree) uit hun velletjes.
- Doe olie, basilicum en zout in een kom en stamp door elkaar, tot de basilicum gekneusd is.
- Verhit een grillpan op hoog vuur.
- Bestrijk de sneden brood met olie en gril ze aan elke kant 1 minuut, of tot ze geroosterd zijn en grillstrepen hebben.
- Besmeer met de knoflookpuree en leg de burrata erop.
- Schep de basilicum erop en dien op met tomaat.
Lees meer over: Goed eten