Brandade: zachte puree van verse kabeljauw

Ondernemer Maarten van den Biggelaar (Big) houdt van koken, eten en een goed gesprek. En deelt graag zijn lekkerste recepten.

Misschien heb je dit weleens gegeten toen je op vakantie was in Noord-Italië, Zuid-Frankrijk of Portugal, waar deze puree van (gezouten) vis een populair voorgerecht is dat je eet met wat toast en een salade. 

Traditioneel wordt het gemaakt van bakkeljauw (gedroogde en gezouten kabeljauw die men vroeger zo conserveerde) die je vervolgens dagen moet weken in water om het zout te verwijderen.  Dit is een recept met een stuk verse kabeljauw dat binnen een paar minuten op een lekker stuk geroosterd brood (eventueel ingesmeerd met knoflook) gesmeerd kan worden. Het gerecht is zelfs iets verfijnder van smaak dan de traditionele versie. 

Dit is een EXTRA artikel

Dit is een EXTRA artikel en alleen te bekijken voor abonnees. Maak nu een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past om direct onbeperkt toegang te krijgen tot alle artikelen.

Maak een account aan