Kikkererwt-Spinaziecurry uit ‘Vijf ingrediënten vegetarisch’

Gerechten die 1 vegetarisch zijn, 2 voor elke dag, 3 gezond, 4 eenvoudig en 5 lekker. En dat met slechts vijf ingrediënten. Deze gezonde en smakelijke curry zet je in een handomdraai op tafel.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingstijd 20 minuten

  • 440 g kikkererwten, uit een pot of stazak (uitlekgewicht)
  • 25 g gember
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 2 el Thaise rode currypasta
  • 450 g diepvriesbladspinazie, ontdooid

Uit de voorraad

  • 1 ui
  • 1-2 knoflookteentjes
  • 2 el plantaardige olie
  • 600-700 ml groentebouillon
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

  • TIP

    Bak de kikkererwten eens tien minuten mee met de glazige ui voordat het vocht erbij gaat, zo worden ze een beetje krokant en krijgt het gerecht nog meer smaak. Dit kan natuurlijk ook heel goed met verse spinazie: gewoon hand voor hand door de hete saus roeren, dan slinkt het vanzelf.

Bereiden

  • Giet de kikkererwten af in een zeef, spoel met koud water en laat uitlekken.
  • Schil de ui, knoflookteentjes en gember, snijd fijn en bak in de hete olie glazig.
  • Voeg 600 milliliter groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de kikkererwten, kokosmelk en currypasta toe en laat alles nog 5 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de spinazie al roerend toe en warm de curry nog 5 minuten goed door; voeg afhankelijk van de dikte nog wat extra groentebouillon toe.
  • Breng de kikkererwt-spinaziecurry op smaak met zout en peper en verdeel over vier kommen of diepe borden.
Lees meer over: Goed eten

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om het beste van je leven te maken! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu