Antoinette maakt knolselderijsoep
Een romig vegan soepje dat niet kan mislukken. De smaak van knolselderij is heerlijk kruidig van zichzelf. Echt comfortfood op een koude dag. Maken is zo gepiept!
Ingrediënten
- 1 knolselderij
- 1 ui
- 1 l groentebouillon
- 200 ml havermelk
- nootmuskaat
- 1 friszoete appel
- handje walnoten
- walnotenolie
- olie om in te bakken
Bereiden
- Pel en hak de ui en fruit in de olie in een flinke pan.
- Schil de knolselderij, snijd in stukjes en voeg ze bij de ui. Even flink meebakken.
- Doe dan de bouillon erbij en breng aan de kook.
- Doe de deksel op de pan en laat 20 minuten op een zacht vuur pruttelen.
- Pureer met een staafmixer en voeg de havermelk toe. Laat nog een minuutje koken.
- Snijd de appel in kleine blokjes en hak de walnoten grof.
- Voeg wat nootmuskaat toe aan de soep en schep op.
- Verdeel de stukjes appel en walnoten over de soep en maak af met een heel klein sliertje walnotenolie.
Lees meer over: Antoinettes recepten en Goed eten
Bie Makdsi
30-12-2023 om 06:03Dank voor de recept, lekker en makkelijk en bovendien goedkoop