Haal het beste uit je geld: Eet de keukenkastjes leeg

Velen van ons hebben aan het begin van de coronacrisis gehamsterd. Al was het alleen maar omdat anderen het ook deden. Maar nu de schappen weer normaal gevuld zijn, is het tijd om de voorraad aan te spreken.

Drie pakken spaghetti, vijf pakjes tomatenpassata, twee open potjes Provençaalse kruiden, vier blikken bonen, een aangebroken pak rijst en in de vriezer gehakt, drie broden, doperwtjes, spinazie, chocolade-ijs en frambozen. Herkenbaar? Dan is het de hoogste tijd om de eigen voorraad te verorberen.

Opbrengst Stel dat je vier keer per jaar – mooi ritueel om een seizoen af te sluiten – drie dagen eet wat de kast en vrieskist schaft. Op die dagen doe je geen boodschappen. Volgens het Nibud bespaart een gezin met twee kinderen dan rond de € 15 per dag. Doe je dit 12 keer per jaar, dan houd je dus € 180 in je zak. En er ligt niets meer in keukenkastjes of vrieslades te verpieteren.

Dit is een bijlage van:
Lees meer over: Bespaartips

Registreer nu bij RADAR+

RADAR+ biedt waardevolle tips om gezond te blijven van lijf & geest! Maak nu een gratis account aan en lees meteen meer!

Registreer nu