Duurzaam ondernemen: Too Good To Go app

Met de app van Too Good To Go koop je voor een paar euro een verrassingstas met voedsel dat anders aan het eind van de dag zou worden weggegooid. Dat doen inmiddels 1,5 miljoen Nederlanders, vertelt topman Joost Rietveld trots.

In Nederland gooien we jaarlijks rond de twee miljoen ton voedsel weg – een onvoorstelbare hoeveelheid.
‘Vanwege de coronacrisis wordt er nog veel meer voedsel verspild. Onze agrarische sector, die een groot deel van zijn producten exporteert, is de buitenlandse afzetmarkt kwijtgeraakt en is met enorme overschotten blijven zitten. Denk aan al die aardappelen die voor de horeca bestemd waren. Dat is niet alleen zonde van al dat eten. Over het algemeen wordt onderschat wat een enorme impact voedselverspilling heeft op het milieu. Alle energie en water die nodig zijn voor de landbouwgrond, productie, arbeid en het vervoer gaan ook verloren. Op mondiaal niveau wordt een derde van het voedsel verspild, wat zorgt voor 8 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. Vandaar onze passie om er iets aan te doen.’

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan