Wat is een gezonde sportdrank?

Bewegen is lekker. En gezond. En je valt er van af. Dus we spinnen en rennen ons in het zweet, krijgen daar dorst van en willen dan ook iets gezonds drinken. Wat is dan een goede keus?

Fred Brouns, hoogleraar Innovatie Gezonde Voeding aan de Universiteit van Maastricht maakt zich zorgen over de hoeveelheden suiker in sport- en energiedrankjes die in sportkantines te koop zijn. ‘Een 500 ml flesje Extran Energy bevat maar liefst 21 suikerklontjes. In een zelfde hoeveelheid AA High Energy zitten er zelfs 24! Een slank volwassen mens verbrandt slechts 60 gram suiker (12 suikerklontjes) per uur en kinderen verbranden nog veel minder omdat ze kleiner zijn. Niet alleen word je dik van veel suiker, je kunt er ook maag- en darmklachten van krijgen. Als je vaak te veel suiker gebruikt en je hebt overgewicht, loop je zelfs de kans op diabetes type 2.”

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan