Lieve dikke man, kom van die bank af!

Lieve dikke man, we willen zo lang mogelijk van je blijven genieten. Doe dus alsjeblieft iets aan die ongezonde buik.

Geen man heeft van zichzelf het idee dat hij oud is. Of dik: ach, die kilootjes gaan er wel weer af. Maar mannen, let op. Ben je boven de vijftig, beweeg je weinig en vooral: heb je een flinke buik? Dan loop je niet alleen meer risico om ernstig ziek te worden van Covid-19, maar vergroot je ook de kans op alzheimer, aderverkalking, beroertes, hoge bloeddruk, botontkalking, diabetes type 2, hart- en vaatproblemen, hartritme- en ademhalingsstoornissen, afgenomen hersencapaciteit, kanker en chronische luchtwegproblemen. En dit is nog maar een greep.

Bang geworden? Goed zo. Want buikvet is risicofactor nummer één voor mannen, bevestigen artsen en voedingswetenschappers. Het wordt steeds duidelijker dat vooral het vet dat is opgeslagen in je buikholte en rond je organen de echte boosdoener is. Dat soort vet komt het meest bij mannen voor. Vrouwen hebben namelijk vooral vet rond de heupen, bovenbenen, billen en op de bovenarmen. Dat ‘vrouwelijk vet’ kan niet zo veel kwaad.

Dit is een EXTRA artikel

Dit EXTRA artikel is alleen te bekijken voor abonnees. Maak eenvoudig een account aan en kies het abonnement dat het best bij je past. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot alle artikelen!

Maak een account aan